Category Navigation:

Despre Microban®

Ce este protecția antibacteriană Microban?

Tehnologia Microban oferă protecție antibacteriană înglobată în material pentru produse solide, acoperiri sau fibre. Protecţia antibacteriană Microban oferă produselor un grad ridicat de protecţie împotriva microbilor dăunători cum ar fi bacteriile şi mucegaiul care pot determina contaminarea încrucişată şi deteriorarea produsului.

Tehnologia Microban, combinată cu proceduri regulate de curățenie, ajută la îmbunătățirea standardelor de igienă și asigură extra protecție oriunde este folosită. Microban oferă protecție concentrată în zonele unde aceasta este cea mai benefică pentru utilizator.

Cum funcţionează produsele cu protecţie antibacteriană Microban?

Protecția antibacteriană Microban este înglobată în produs în timpul procesului de producție. În momentul în care bacteriile și microbii intră în contact cu suprafața protejată a produsului, tehnologia Microban alterează funcționarea biologică a microorganismelor și distruge funcțiile celulelor făcând imposibilă creșterea și reproducerea acestora.Colop folosește tehnologia Microban 3G Silver (third generation silvers), bazată pe argint, într-o matrice optimizată pentru eficacitate antibacteriană. Aditivul Microban 3G Silver™ oferă protecție activă și îndelungată împotriva bacteriilor precum Listeria, E.coli, Salmonela cât și a S. aureus (Stafilococului auriu) și MRSA (Methicillin-resistant S. aureus) și a altor microorganisme. Timp de secole, argintul a fost cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene.

Cum este garantat că protecţia antibacteriană Microban nu este nocivă?

Tehnologia Microban a fost supusă unor testări intensive în laboratoare independente şi are o lungă istorie de utilizare în condiţii de siguranţă. Este înregistrată în Europa conform BDP (Directiva pentru produsele biocide - BPD) şi în Statele Unite ale Americii conform FDA (Food and Drug Administration - Agenția Națională a Medicamentului) pentru toate aplicaţiile în care este utilizat. Aditivii Microban sunt folosiți de către cei mai importanți producători de bunuri de larg consum, aparatură industrială sau medicală din lume.

Cât timp acționează protecţia antibacteriană Microban?

Protecţia Microban este înglobată în produs în timpul procesului de producţie şi nu se diminuează prin spălare sau în momentul contactului. Este conceput pentru a asigura produsului protecţie antibacteriană continuă pe toată durata de viaţă a produsului.